Obnova oltarne slike u kapeli Crne Gospe u Subotici

Kapelica Crne Gospe kod franjevaca u Subotici obnovljena je prije nekoliko godina, a sada je u tijeku obnavljanje oltarne slike.

Ovom prilikom slika Crne Gospe koja je kopija slike Gospe u Chestochowiji (Poljska), bit će rentgenom pregledana, očistit će se oplata i krune, te obnoviti drveni unutarnji dio prostora gdje stoji slika. Po riječima gvardijana fra Ivana Miklenića sve radove izvodit će stručnjaci, a radovi se financiraju zahvljujući donacijama vjernika.

O dolasku slike u Suboticu nema točnih podataka i zapisa, nego više teorija koje nažalost nisu dokumentirane. Upravo radi toga oci franjevci imaju želju o blagdanu Crne Gospe Subotičke, koji se slavi na Ime Marijino – 12. rujna, prirediti skup za javnost na kom će se predstaviti sve ono povijesno i znanstveno što je poznato, a kako najavljuju do tada bi trebali biti dovršeni i svi radovi koji su sada u tijeku.

Svi oni koji žele mogu pomoći svojim dobrovoljnim prilogom, te novac ubaciti u škrabicu koja je za to namijenjena, a nalazi se u kapelici ili mogu jednostavno dati franjevcima.

Željka Vukov, Tiskovni ured

Foto: Fra Ivan Miklenić OFM

Scroll to Top