Križ je slava nad slavama

»Daj mi s tobom suze livat,
Raspetoga oplakivat,
dok na svijetu budem ja.

U tvom društvu uz križ stati,
s tobom jade jadovati
želja mi je jedina

Križ je slava nad slavama« geslo je koje je 9. ožujka okupilo više od 120 mladih, koji su poput Šimuna Cirenca, Veronike, Jeruzalemskih žena i Majke Marije, hodili s Isusom na putu Njegove muke. Hodočasnički križni put mladih trajao je ukupno 23 km, a započeo je okupljanjem i svetom misom u crkvi Isusa radnika u Subotici.

S križem u ruci hodočasnici su nastavili put do crkve Marije, Kraljice svijeta na Paliću, gdje su imali kratku pauzu, a nakon toga su se uputili do Biskupijskog svetišta »Gospe od suza« na Bunariću, gdje su imali zajednički ručak i kratki odmor. Tijekom križnoga puta postaje su predvodili mladi, koji su se, kao i kod nošenja križa kod svake postaje smjenjivali. Posljednja postaja bila je u župi sv. Roka u Subotici, a hodočasnici iako umorni od puta, napunjeni su snagom koju može dati samo Gospodin.

Hodočasnički križni put mladih organizirao je Pastoral mladih Subotičke biskupije na čelu s povjerenikom vlč. Dušanom Balaževićem, a mladima naše biskupije pridružili su se i mladi iz Iloka i Valpova, kao i postulanti karmelskog samostana iz Sombora predvođeni ocem. Stjepanom Vidakom.

Iako umorni i iscrpljeni, mladi ovo ocjenjuju kao izuzetno pozitivno iskustvo, te se već sada vesele i onome koji će biti naredne godine.

Ž.V., Tiskovni ured

Scroll to Top